Відділ культури Богуславської районної державної адміністрації 
Електронна пошта:boguslavkultura@meta.ua
Головна » 2017 » Жовтень » 12 » Всеукраїнський молодіжний історико-етнографічний форум «Богуслав» 2017
11:53
Всеукраїнський молодіжний історико-етнографічний форум «Богуслав» 2017

З 22 по 24 вересня на Богуславщині за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Київської облдержадміністрації, Богуславської райдержадміністрації, Богуславської міської ради, Медвинської сільської ради, організаційної підтримки Міністерства освіти і науки України, Національного еколого-натуралістичного центру, відбувся Всеукраїнський молодіжний історико-етнографічний форум «Богуслав» 2017. Головні організатори форуму – Республіканський культурно-освітній центр «Молодь України» (м. Київ) і відділ культури та туризму Богуславської райдержадміністрації. Традиційно, захід розпочався в історичній частині міста Богуслава біля пам’ятника Ярославу Мудрому – засновнику Богуслава, зустріччю учасників і організаторів форуму із заступником голови Богуславської райдержадміністрації О.П. Салатою, заступником міського голови С.В. Хоменко, начальником відділу культури і туризму Богуславської РДА О.Б. Терещенко, з представниками відділу культури Богуславської РДА, районного Будинку культури і з молоддю міста.

Потім учасники форуму і представники Богуславської райдержадміністрації прибули в найбільше на Київщині історичне село Медвин. І не випадково, оскільки саме в Медвині була створена в 1920 році Медвинська народна республіка.

В Медвинській загальноосвітній школі відбувся діалог «Богуслав» на тему: «Патріотичне виховання молоді на історії Богуславщини». В роботі діалогу взяли участь старшокласники і педагогічний колектив Медвинської ЗОШ, учасники форуму, які з’їхались з різних куточків нашої держави, а також професор, кандидат юридичних наук Київського університету права НАН України – Біленчук П.Д., заступник Медвинського сільського голови – Хоха П.О., співробітник історичного музею Богуславщини – Пальчик О.В., культуролог, викладач-методист вищої категорії Канівського коледжу культури і мистецтв – Туліна Г.В., Заслужений діяч мистецтв України, генеральний директор РКОЦ «Молодь України», автор і керівник форуму – Козицький С.М.

Використовуючи історичні факти при проведенні діалогу, відбулося формування громадянської позиції і національно-патріотичне виховання молоді шляхом розвитку історичної пам’яті, усвідомлення національної своєрідності, виховання у молоді почуття особистої та національної гідності.

P1110733-04

Виховання дітей та молоді засобами мистецтва є найбільш ефективним вихованням. На майданчику декоративно-прикладного мистецтва молоді таланти презентували вироби декоративно-ужиткового мистецтва і дизайнерського костюму в національному стилі та з успіхом пройшли майстер-класи з розпису, вишивки, художнього ткацтва. Барвиста тематична виставка творів декоративно-ужиткового мистецтва притягувала юне покоління і вражала присутніх художніми витворами.

Організував виставку декоративно-ужиткового мистецтва і роботу майстер-класів – відмінник культури, культуролог і викладач-методист вищої категорії Канівського коледжу культури та мистецтв – Тулін В.І. Кожен бажаючий міг спробувати себе в ролі художника з різних технік декоративного художнього розпису: петриківського, миколаївського, черкаського. Майстер-клас з розпису проводила Марина Головко, з флористики і художнього валяння – Наталія Горбулицька. Молоді майстрині прибули на форум з Новомосковська Дніпропетровської області. Виготовленню художніх ткацьких картин навчала Марина Журавель з Переяславщини.

 

 

В переповненому залі Будинку культури Медвина відбулося урочисте відкриття форуму, де присутніх привітали: Салата О.П. – заступник голови Богуславської РДА, Плаксун С.А. – в.о. сільського голови Медвина, Терещенко О.Б. – Заслужений працівник культури України, начальник відділу культури і туризму Богуславської РДА, а також керівник проекту Козицький С.М

 

На фестивальному майданчику талановита молодь порадувала жителів Медвина своїми творчими патріотичними виступами.

Цікава і насичена програма форуму була наступні дні в Богуславі. Учасників форуму привітали голова Богуславської районної державної адміністрації – І.А.Старенька і міський голова Богуслава – В.М.Дяченко.

Форум надав можливість молоді показати свою майстерність і досягнення в різних напрямках мистецтва. Кульмінацією і окрасою форуму став фестивальний майданчик, де відбувся творчий вечір – звіт талановитої молоді України.

На заходах форуму відбувається утвердження патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських цінностей на засадах пропаганди історичних, культурно-мистецьких надбань, відродження і розвитку народного мистецтва та народних художніх промислів, популяризації національної культури, підняття духовного і культурного рівня молоді, художньої творчості, дизайнерської майстерності. Захід сприяє вихованню любові до рідного краю, єднанню України, розвитку дружби між молоддю різних національностей і різних областей України.

Начальник відділу культури і туризму Богуславської райдержадміністрації О.Б.Терещенко

 

 

 

Категорія: Заходи | Переглядів: 817 | Додав: Культура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar